تحقیقات نشان می‌دهد که راست‌های افراطی بیشتر از اسلامگرایان فعالیت تهاجمی در شبکه های اجتماعی دارند.

دانشمندان آزمایشگاه علوم داده‌ها و مسائل جامعه در دانشگاه دولتی تومسک پژوهشی را بر روی ده‌ها گروه راستگرای افراطی و اسلامگرای افراطی در شبکه اجتماعی "وکانتکت" انجام دادند. این خبر را پایگاه خبری این دانشگاه در روز چهارشنبه مخابره کرد.

تحقیق بر روی ۴۲ گروه راست‌گرای افراطی و ۲۹ گروه اسلامگرایان افراطی انجام گرفت و پژوهشگران طی ۴ ماه ترکیب اجتماعی و جمعیتی، تراکم گروه‌ها، دامنه جغرافیایی اعضا، روابط میان گروه‌ها، ویژگی‌های سازماندهی ساختارهای شبکه‌ای و ایدئولوژی آنها را مورد بررسی قرار دادند.

در گزارش نهایی این تحقیق آمده است: "مشخص شد که اعضای گروه ها بیشتر جوانان ۱۸ تا ۳۰ سال هستند. هم راست های افراطی و هم اسلامگرایان افراطی با اینکه بصورت بی واسطه عضو گروهک های تروریستی مسلح نبودند خشونت فیزیکی و ساختاری را توجیه می کنند. با این حال راستگرایان افراطی رفتار تهاجمی تری نسبت به اسلامگرایان افراطی در شبکه های اجتماعی از خود بروز می دهند".

به گفته "سرگی چودینوف" عضو این تیم تحقیقاتی دانشگاه دولتی تومسک، طرفداران راستگرایان افراطی ابایی از دعوت بی‌پرده به عملیات‌های خشونت‌آمیز نسبت به مهاجران، افرادی از نژادها و اقوام دیگر که توسط آنها به عنوان دشمن شناخته می‌شوند، ندارند.

وی می‌گوید: "این بخاطر آن است که راست‌های افراطی فشار کمتری از سوی نیروهای ویژه و ارگان‌های دولتی مسئول کنترل و انهدام رفتارهای افراطی در شبکه های اجتماعی حس می‌کنند".

دانشمندان می‌گویند، گروه‌های اسلامگرای افراطی مجبور شده‌اند که با شرایط سختگیرانه سیاست دولت کنار بیایند، آنها اگرچه مستقیما دعوت به خشونت نمی‌کنند، اما زبان دشمنی آنها با مسلمانان میانه رو، مسلمانان سنتی، صوفیستها، پیروان دیگر ادیان، سکولارها و مراکز دولتی کماکان برقرار است.

دانشمندان تاکید دارند که نتایج این پژوهش نبود ارزیابی صحیح از پتانسیل تخریب گروه های راست افراطی را در جامعه روسیه نشان می‌دهد.

منبع خبر: اینترفاکس

http://interfax-religion.ru/?act=news&div=۶۸۵۵۵

کد خبر 2471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =